Miksi matkustaa ulkomaille? Suomessakin on paljon nähtävää!

Kun loma koittaa, niin moni suomalainen lähtee lomalle ulkomaille. Moni ei ole juurikaan matkustanut omassa kotimaassaan vaan suuntaa lomaillessaan lentokentälle tai laivasatamaan. Näin ei tarvitsisi tehdä aina, koska Suomessakin on paljon nähtävää. Suomesta löytää monenlaisia lomailupaikkoja ja kaikille löytyy varmasti mieluisia kohteita. Suomesta löytyy jokaisena vuodenaikana lomailun arvoisia paikkoja. Jos haluaa lomalla johonkin lämpimään, niin silloin ei kannata lomailla Suomessa kuin kesällä. Kesä onkin Suomessa ehkä se paras aika lomailla.

Lapsiperheiden lomakohteet Suomessa

Suomessa on paljon lomakohteita lapsiperheille. Riippuen siitä minkä ikäisiä lapset ovat niin suunnata voi moneen suuntaan jos etsii huvipuistoja. Naantalissa on suosittu kohde pienille lapsille. Sieltä löytyy Muumimaailma, jossa on muumeista tuttuja hahmoja ja rakennuksia ja muita juttuja.

Suomessa on myös monta huvipuistoa varsinkin isommille lapsille sopivia. Helsingissä on Linnanmäki ja Tampereella Särkänniemi. Kummastakin kaupungista löytyy paljon nähtävää myös koko perheelle. Helsingissä on eläintarha Korkeasaaressa. Pohjoisestakin löytyy Ranuan eläintarha ja vähän etelämpää Ähtärin eläinpuisto. Helsingin useat Escape Roomit ovat koko perheen varma suosikki!

Lapsiperheet viihtyvät usein rantaelämän parissa. Rantakohteita on Suomessa paljon ja jopa valkoisia hiekkarantoja löytyy pohjoisestakin Oulun Nallikarista. Kesällä ei siis tarvitse lähteä ulkomaille, jotta voi viettää rantaelämää. Esimerkiksi Nallikarista löytyy myös paljon muutakin oheistoimintaa rantaelämän lisäksi. Siellä voi ratsastaa, pelata minigolfia, patikoida ja nähdä ja kokea paljon muutakin mukavaa.

Eksoottisista nähtävyyksistä pitävät löytävät nähtävää myös Suomesta

Suomesta löytyy jokaisella jotain uutta nähtävää ja eksoottisiakin asioita. Ihan pohjoisin Suomi saattaa olla eteläisessä Suomessa asuvalle todella eksoottinen kokemus. Pohjoisen luonto on aivan erilainen kuin etelän. Pohjoisessa on erilainen kasvillisuus ja paljon karumpaa. Siellä kulkee poroja pitkin teitä ja niitä pitää muistaa varoa ajaessa autolla pitkin hiljaisia teitä. Pohjoisesta löytää helpommin omaa rauhaa ja pääsee ihan luonnon keskelle.

Samalla tavalla pohjoisessa asuva suomalainen voi ihmetellä Etelä-Suomen nähtävyyksiä. Jos matkustaa sinne keväällä niin voi huomata kuinka paljon kevät onkaan pitemmällä kuin pohjoisessa. Etelä-Suomesta löytyy paljon kasveja, jotka eivät menesty pohjoisessa. Järvisuomi on etelässä ja siellä voi ihmetellä kuinka paljon sieltä löytyykään järviä.

Suomessa on paljon erilaisia tapahtumia ja jos loma osuu niiden aikaan niin voi kokea monia itselle eksoottisia asioita. Kesäisin järjestetään Suomessa esimerkiksi eukonkannon MM-kisat Sonkajärvellä. Suomessa pelataan myös suolentopalloa ja hauska kisa Utajärvellä on se että siellä kisataan piereskelyn SM-kisat. On varmasti näkemisen arvoinen kisa. Kyllä me suomaiset olemme myös rakentaneet ja järjestäneet kautta aikojen paljon nähtävää ja kokemista. Aina ei siis tarvitse lähteä ulkomaille asti.

Talvimatkailua Suomessa

Suomesta löytyy myös paljon kokemista talvella. jos pitää laskettelusta niin ei tarvitse lähteä Alpeille asti vaan varsinkin Pohjois-Suomesta löytyy paljon laskettelurinteitä. Helsingistä pääsee niihin jopa lentämällä Kittilään ja sieltä sitten löytyy monia laskettelukohteita läheltä. Suosittuja laskettelukeskuksia Suomessa ovat mm. Ruka, Pyhä, Ylläs, Levi ja kymmenet muut.

Oulusta löytyy myös talvisin Talvikylä Nallikarin rannalta. Siellä voi käydä rekiajelulla ja harrastaa monia talvisia liikuntalajeja. Tämä on hyvä nähtävyys hiihtoloman aikoihin. Talvisin Suomessa näkee paljon revontulia ja niitä tullaan katsomaan Suomeen jopa toiselta puolelta maapalloa. Näitä näkee yleisimmin Pohjois-Suomessa. Pohjoisessa on Rovaniemen kaupunki, jossa revontulten lisäksi on paljon muutakin nähtävää. Sieltä löytyy mm. Joulupukin Pajakylä, Napapiirin retkeilyalue, lumihotelli ja paljon muuta nähtävää. Suomi on monipuolinen lomakohde ja se kannattaa muistaa kun suunnittelee minne lähtisi lomalle.